Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от JoRiX Покажи съобщение
    Сутринта паля и колата глъхне,тръгва да гасне след секунда,скача на 1500 оборота,след което се нормализира от какво може да е това дросела го чистих преди шест месеца дебитомера го изключвам ? Мисля че започна да го прави,от както застудя..
    От къде сипваш бензин?
    www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
      От къде сипваш бензин?

Само от ОМВ..
      156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Първоначално публикувано от JoRiX Покажи съобщение
        Само от ОМВ..
        Аз сипвах от Лукойл, но откакто го смених със Шел, колата спря да глъхне сутрин. Но промяната стана след време. Не става номера да сипеш 2 пъти и да си кажеш "ама то разлика няма". Сипвай Шел за известно време и ще се оправи според мен.
        www.t-auto.bg

Comment

Като гледам тази 156, се сетих да попитам на таблото на моята 156 от 2000 2,0 ТС, има над радиото до духалките за парното има една червена лампичка която нищо не прави, или поне не свети, имате ли идея за какво е ?

мерси и поздрави за новата година
          Alfa Romeo 156 2000 155hp A.K.A. Luigi

Comment

Първоначално публикувано от Bybylino Покажи съобщение
            Като гледам тази 156, се сетих да попитам на таблото на моята 156 от 2000 2,0 ТС, има над радиото до духалките за парното има една червена лампичка която нищо не прави, или поне не свети, имате ли идея за какво е ?

мерси и поздрави за новата година
            Това, ако не се лъжа, е датчик на климатика за слънчева светлина.

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
              Това, ако не се лъжа, е датчик на климатика за слънчева светлина.
              това е диода на фабричната аларма
              alfa GT q4 GTB 2268 VKLR Black Line
              alfa GT selespeed Edizione sportiva
              alfa GT 1.9jtd
              lancia tesis 2.0 20v turbo
              alfa brera 2.4 jtdm
              Audi A4 cabriolet
              VW Beetle cabriolet 1.8 turbo 300+++
              sigpic
              bySpaghetti PerformanceGarage

Comment

Мисля ,че колегата алфа20 е прав, и на мен ми изглежда на нещо такова....но както се казва засега върви не се чупи кво по добро от това...радвам се че не си взех 1,8 или 1,6 ..тс и 155к.с. си е доста различно...
                Alfa Romeo 156 2000 155hp A.K.A. Luigi

Comment

Подвел съм се по моята.

Comment

зна4и имам проблем които се появаява само от време на врреме неми влизат скоростите нито една скорост не влиза гася я слагам 1 и от 1 напрао на 5 друга не влиза а 1 напрао едвам е изваждам в месеца по 2 пати миго праи тоя номер масло сменях пред 3 месеца на кутията

Comment

• sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от dinew Покажи съобщение
                        зна4и имам проблем които се появаява само от време на врреме неми влизат скоростите нито една скорост не влиза гася я слагам 1 и от 1 напрао на 5 друга не влиза а 1 напрао едвам е изваждам в месеца по 2 пати миго праи тоя номер масло сменях пред 3 месеца на кутията
                        Скоростите не влизат ако не си натиснал докрай съединителя - или по-точно влизат с доста сила. Предполагам натискаш педала докрай, следователно може да имаш проблем с цилиндърчето на съединителя (то не натиска съединителя докрай) или помпата. На друга кола имах същия проблем - понякога не влизат скоростите, решението беше да сменя цилиндърчето. След смяната всичко е ОК. Не е скъпо. Другия път като го направи някой трябва да натисне съединителя а ти да легнеш под колата и да видиш дали работи цилиндърчето.
                        Last edited by Scrapera; d.m.y г., 17:04.
                        1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• колега мерси много за инфото дано ми помогне

Comment

• Искам да ви питам откъде зареждате бензин за вашите италианки, защото от 3 седмици съм с 147 2.0 TS Selespeed и за втори път ми се случва малко след зареждане да светне CHECK-а на двигателя. После доливам OMV 100 и загасва. Зареждал съм 5-6 пъти, което е 1/3 от зарежданията слагам кофти бензин. Много претенциозни тия италианки

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                              Ако беше и със 100км/ч,щеше да избиеш рибата
                              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Първоначално публикувано от openfire Покажи съобщение
                                Искам да ви питам откъде зареждате бензин за вашите италианки, защото от 3 седмици съм с 147 2.0 TS Selespeed и за втори път ми се случва малко след зареждане да светне CHECK-а на двигателя. После доливам OMV 100 и загасва. Зареждал съм 5-6 пъти, което е 1/3 от зарежданията слагам кофти бензин. Много претенциозни тия италианки
                                От личните ми наблюдения избягвай бензина на Лукойл! Откакто го замених с Шел белисимата се чувства по-добре!
                                www.t-auto.bg

Comment

Working...
                                X